Ryanair verkoopt sigaretten zonder rook op vluchten

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair gaat aan boord van haar vliegtuigen sigaretten verkopen die geen rook verspreiden.

jrosquin

Op deze manier “kunnen de passagiers hun nicotine binnenkrijgen zonder dat ze hierbij de wet overtreden”, zo luidt het in een persbericht.

POLL

De sigaretten hebben de vorm van gewone sigaretten maar er komt geen rook uit. De rokers krijgen dus wel de smaak van nicotine maar dan zonder rook. Het product zal enkel worden verkocht aan meerderjarigen.

Volgens Stephen McNamara, woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij, “zorgen de sigaretten ervoor dat de reis voor iedereen zo aangenaam mogelijk kan verlopen. De niet-rokers hebben dan in elk geval ook geen last meer van het slechte humeur van de rokers die een tekort aan nicotine hebben”.

Over het merk van de sigaretten werd niet gecommuniceerd.

Rechtstaand vliegen

Eerder al pakte Ryanair uit met het bericht dat het staanplaatsen zou gaan verkopen op zijn vluchten. Er zou eerst nog een uitgebreid onderzoek aan voorafgaan. Tot op heden zijn er evenwel nog geen ‘rechtstaande reizen’ georganiseerd.