Opnieuw klacht tegen rechter De Tandt

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Francine De Tandt, de voorzitster van de rechtbank van koophandel die onlangs geschorst werd. Dit keer wordt ze door Patrick Abraham, de ex-eigenaar van de voormalige kledingketen Kid Cool, beschuldigd van corruptie en valsheid in geschrifte.

ikerremans

Rechter De Tandt behandelde in maart 2000 het dossier van de kledingketen. Op 2 mei volgde haar vonnis, maar dat was zeer nadelig voor Abraham. Overnemer Pierre Salik kwam er als winnaar uit en Abraham vermoedt dat Salik en de Brusselse magistratuur onder één hoedje speelden.

Schorsing

Abraham zou daarvoor ook een bandopname als bewijs hebben. Een bevriende rechter van Salik vertelt op diens voicemail dat hij een diner heeft gehad met Francine De Tandt en laat vallen dat De Tandt hoogstwaarschijnlijk goed nieuws heeft voor Salik.

Onlangs werd De Tandt geschorst door het hof van beroep omdat er een strafonderzoek tegen haar loopt en omdat ze haar schuldeiser Luc Vergaelen aanstelde als expert bij de rechtbank.

De Tandt ging in beroep en volgens Cassatie waren er inderdaad procedurefouten gemaakt bij de schorsing. Cassatie besloot daarop om De Tandt dan maar zelf te schorsen.

Meer over Francine De Tandt