Ook N-VA lonkt naar Limburgs gouverneurschap

Het blijft wachten op de nieuwe Limburgse gouverneur. Die zou er eind deze week moeten zijn. De gedoodverfde opvolger van Steve Stevaert is Herman Reynders, burgemeester van Hasselt. Nu nog wijst veel in zijn richting. Maar een reeds langer lopend gerucht wil dat ook de N-VA naar het Limburgs gouverneurschap lonkt. Dat zou dan Frieda Brepoels moeten zijn.

jrosquin

Frieda Brepoels zit nu in het Europees Parlement. Maar ze kent de provincie goed, eerder was ze bestendig afgevaardigde.

De benoeming van de Limburgse gouverneur kadert in een reeks topbenoemingen. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt dat hierover nog niet onderhandeld werd binnen de Vlaamse regering, hij werd nog door niemand aangesproken. Dat vindt hij vreemd, zijn partij zit in de Vlaamse regering.

Hij zal dan ook geen dictaat aanvaarden. Iets wat hij des te gemakkelijker kan omdat de N-VA met Geert Bourgeois de minister heeft die officieel de nieuwe gouverneur moet voorstellen. Bart De Wever bevestigt dat zijn partij kandidaat is voor het Limburgs gouverneurschap. De N-VA is wel voor de afschaffing van de provincies.

Maar zolang ze er zijn, is de N-VA kandidaat. De Wever: “Ik vind het normaal dat Open Vld een gouverneur (Oost-Vlaanderen) behoudt. CD&V heeft er twee (West-Vlaanderen en Antwerpen) en de sp.a tweeënhalf (Brabant, Limburg en de vicegouverneur van Brussel). De sp.a heeft meer dan wat de partij toekomt. Daarom zijn we kandidaat voor het Limburgs gouverneurschap.”

ED


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio