Justine Henin kondigt vandaag comeback aan

Na Kim Clijsters keert ook Justine Henin (27) terug in het toptennis. De zevenvoudige grand slamwinnares en ex-nummer één van de wereld zal vandaag het nieuws bekendmaken. “Justine gaat inderdaad terugkomen. Dat is heel mooi nieuws, niet?” vertrouwde David Henin, broer van, een Italiaanse collega-journalist toe.

ikerremans

Beluister ook de reactie van vader Wickmayer: "Justine is geen concurrente van Yanina"

De geruchten over een comback van Henin deden al een tijdje de ronde. Gisteren raakte het hele verhaal in een stroomversnelling toen bekend werd dat Henin vanavond te gast is in de journaals van de Waalse tvzenders RTL-TVi (19u) en RTBf (19u30). En daar zal ze allicht niet gaan verkondigen dat ze een nieuwe breiclub gaat oprichten.

'Mooi nieuws'

Bovendien stuurde Henin gisteren haar kat naar een persvoorstelling van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK voetbal 2018. Een WK waar zij nochtans ambassadrice van is. “Justine heeft nu veel belangrijkere dingen aan het hoofd”, vertelde een goed ingelichte bron. Maar meer wou en mocht hij niet zeggen.

Henins entourage was gisteren - naar goede gewoonte - weer zo goed als onbereikbaar. Als je al iemand aan de lijn kreeg, volgde steeds een nietszeggend antwoord. “Als er nieuws is zullen we dat wel communiceren.”

Alleen David Henin, de broer van Justine, was even loslippig. Toen hij een telefoontje kreeg van een Italiaanse journalist, bevestigde David - in volle euforie - wat iedereen vermoedde: “Justine keert inderdaad terug. Dat is heel mooi nieuws hé!” zei hij.

Jürgen SCHROOTEN