Van Zon investeert 4,5 euro miljoen in Beringen

Groep Van Zon uit Hamont-Achel gaat binnenkort zijn vestiging in Beringen uitbouwen tot een inkoopcenter voor horeca. Dat gebeurt in samenwerking met een aantal partners. Alles samen is er een investering van 4,5 miljoen mee gemoeid, goed voor 20 extra jobs.

Groep Van Zon, groothandel in benodigdheden voor de horeca, beschikt momenteel over vestigingen in Hamont, Kampenhout en Beringen. Om de concurrentiestrijd met de ketengroothandels - zoals Metro en HGC Hanos - met gelijke wapens te kunnen voeren, is de groep van plan om zijn vestigingen om te bouwen tot heuse inkoopcenters voor de horeca. “Beringen wordt ons tweede dergelijke inkoopcenter na Kampenhout”, zegt afgevaardigd bestuurder Marion Van Zon van de gelijknamige groep.

Investering

Aan het project in Beringen hangt alvast een prijskaartje van 4,5 miljoen euro. De bestaande vestiging van 2.400 m² wordt uitgebreid tot 7.400 m². Van Zon nam daarvoor het Hasseltse bureau Jamaer Architecten (zie illustratie) onder de arm. Eind deze maand worden de werken aangevat. Van Zon hoopt het nieuwe inkoopcenter tegen augustus volgend jaar te kunnen openen. “Op termijn zal de investering 20 nieuwe jobs opleveren”, maakt Van Zon zich sterk. Momenteel telt het bedrijf 20 medewerkers in zijn vestiging in Beringen.

Partners

Voor de inhoudelijk invulling van het nieuwe inkoopcenter gaat Van Zon in zee met een aantal (plaatselijke) partners.

Zo stappen ook de gebroeders Eric en Luc Carmans in de boot van Van Zon. De broers baten momenteel met succes een slagerij uit in Beringen. “We waren op zoek naar een ander pand, vooral omwille van de parkeerproblemen in Beringen”, zegt Luc Carmans. “Eerst hadden we grote vragen bij het voorstel van Van Zon. Het betekent immers dat we van kleinhandel naar groothandel overstappen. Maar nu gaan we ervoor”, aldus Carmans.

Maatwerk

Slager-traiteur Carmans zal in de nieuwe cash & carry instaan voor de inrichting en uitbating van de slagerij-afdeling. “De klanten zullen er alle soort vlees voorverpakt kunnen verkrijgen. Maar we versnijden ook op maat en mét het nodige advies”, stelt Luc Carmans.

Ook hier zullen er extra mensen nodig zijn, maar hoeveel precies is nog niet duidelijk. Tot het nieuwe productiebedrijf klaar is en uitgerust is volgens de strengste hygiënische normen, blijven de gebroeders Carmans hun kleinhandelszaak aan de Koerselsesteenweg in Beringen uitbaten. “Wat er daarna mee gebeurt, weten we nog niet”, zegt Luc Carmans.

Andere parnters in het project zijn onder meer Perfecta voor de frituurinrichting en Oceanfood voor vis en visspecialiteiten.

Groep Van Zon werd in 1979 opgericht door Pierre Van Zon. Ondertussen heeft dochter Marion de fakkel overgenomen. De groep telt 95 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 48 miljoen euro.

Dominiek CLAES


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio