Renault F1 twee jaar met uitstel geschorst

De F1-renstal Renault is veroordeeld tot een schorsing van twee jaar met uitstel. Dat is een gevolg van wedstrijdvervalsingszaak die dateert van de GP van Singapore in 2008. Flavio Briatore, die zopas ontslagen werd als manager bij het Renault-team is geschorst voor het leven. Het nieuws werd bekend gemaakt door de FIA, de Internationale Automobielfederatie.

jrosquin

Tijdens de GP van Singapore, op 28 september 2008 crashte piloot Nelson Piquet Jr. (rechts op foto naast Alonso en Briatore). Nadien lekte uit dat Piquet Jr. opzettelijk moest crashen zodat ploegmaat Fernando Alonso de wedstrijd kon winnen.

Beide toenmalige Renault-piloten werden maandagmorgen ondervraagd door de Wereldraad van de FIA. Ook Bernard Rey, voorzitter van Renault F1 moest getuigen. De twee hoofdverdachten in de zaak, teambaas Flavio Briatore en technisch directeur Pat Symonds, stuurden hun kat.

Het nieuws dat er een onderzoek gaande was lekte in augustus uit. In diezelfde maand werd Piquet Jr. aan de deur gezet bij het team. Afgelopen week stapten Briatore en Symonds op na aanhoudende beschuldigingen.