Was u een van de 90.000 kermisvierders in Hasselt? Bekijk hier uw foto!

De septemberfoor in Hasselt is in alle hevigheid gestart. Zowel zaterdag als zondag kon je van in de vroege namiddag over de koppen lopen op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan.

ksleurs

(foto's: Chretien Paesen)

Zaterdagavond zakten zeker 30.000 mensen af naar het centrum voor het vuurwerk. Het volledige startweekend van de foor lokte in totaal meer dan 90.000 bezoekers. En die bezoekers kwamen niet alleen kuieren en genieten, de foorkramers deden gouden zaken, waardoor het soms aanschuiven was om een plaatsje te bemachtigen.

Schepen Carlo Gysens klonk meer dan tevreden over zijn laatste septemberfoor, al haalde hij zaterdag zwaar uit naar de uitbater van de toiletwagen op de Boudewijnlaan die liefst 1 euro vroeg voor een plasje. “Belachelijk. Vorig jaar vroeg hij 50 cent, nu 1 euro. Dat kan niet. Hij betaalt inderdaad 600 euro standgeld maar aan dit tempo verdient hij die op een uur terug.

Voor ons is dit een middel om wildplassers tegen te gaan maar aan dit tarief ga ik ook elders plassen.” Als de WC-uitbater tegen vandaag zijn prijs niet weer naar 50 cent brengt, laat Gysens de WC-wagen van de stad aanrukken. “En die zal dan 20 meter verder, op een toevallige open plek, aan 50 cent uitgebaat worden.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio