Ariël Jacobs in alle staten na Anderlecht - AA Gent

Anderlechtcoach Ariël Jacobs worstelt al een tijd met het Belgisch voetbal. Gisteren sloeg hij na de wedstrijd tegen AA Gent (1-1) tilt voor de microfoon van Belgacom TV. Het gevolg was een onwezenlijk interview.

jrosquin

Lees ook Anderlecht - AA Gent 1-1

> Ariël Jacobs, wat is uw visie op de wedstrijd? “Dit is geen voetbal meer.”

> Verklaar u nader. “De teneur in de kleedkamer is dat het beter is om te schoppen dan om te praten. Boussoufa en Lukaku waren op weg naar doel en werden ongestraft afgestopt.”

> Dit was toch geen onsportieve wedstrijd? “Ik weet dat ik er niks van ken. Voor mij was er geen match.”

> Waar stoort u zich precies aan? “Ik stoor me nergens nog aan.”

> Kunnen we niet besluiten met iets positiefs? “Ja, de match is gedaan.”

En weg was Jacobs. Voor de geschreven pers, even later, was hij nauwelijks spraakzamer. “Er storen mij verschillende punten. Ik zag geen goeie match. Na de rust zag ik holder-de-bolder-voetbal. Mijn verdediging voetbalde heel slordig uit.”

Toch kon de Anderlechttrainer niet verbergen dat het optreden van de scheidsrechter hem dwarszat. “Ik ga geen commentaar geven op het optreden van de ref maar ik zie ook wat ik zie. Misschien was het geel van Boussoufa voor protest wel het gevolg van wat voordien allemaal is gebeurd? Een voetballer is ook maar een mens. Verder ga ik daar niks op zeggen want ‘tomorrow is another day.’”