Het weer voor maandag 21 september

Vandaag krijgen we een wisselend bewolkte dag met soms brede zonnige perioden. Het blijft in Limburg overal droog en het wordt gemiddeld zo'n 21°C warm. Er waait nauwelijks wind uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag blijft het droog met brede opklaringen.

rweytjens_fr

In de ochtend ligt de temperatuur in de buurt van 11°C en namiddag bereiken we toch weer zo'n 22 of 23°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richting.

Woensdag trekt er in de loop van de dag een zwakke storing over de provincie. Deze zal vooral zorgen voor een toename van de bewolking maar veel neerslag zal er niet naar beneden komen. Het blijft wellicht bij tijdelijk wat lichte regen of motregen. Het wordt namiddag een graad of 22.

Donderdag komen er vrij veel wolken voor. Het blijft wel meestal droog maar misschien vallen er aan het eind van de dag even wat druppels. De temperaturen moeten dan ook een beetje inleveren. 's Ochtends is het behoorlijk fris met minima rond 8°C en de maxima bereiken op de meeste plaatsen net geen 20°C.

Vrijdagochtend beginnen we opnieuw fris aan de dag met minima rond 8°C. In de namiddag bereikt het kwik ongeveer 18 tot 19 graden. Het blijft opnieuw droog met een afwisseling van wolken en opklaringen.

Het weekend ziet er op dit moment behoorlijk nazomers uit met veel zon en temperaturen rond 20 of 21°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen