School opent vijf nieuwe klassen

Afgelopen weekend werd de nieuwbouw van Basisschool De St@rtbaan in de parochie Halveweg plechtig geopend. Ongeveer 100 leerlingen kunnen nu terecht in vijf gloednieuwe klaslokalen. Er werden ook een lift, een secretariaat, een vergaderruimte en een sanitaire blok gebouwd.

Het was behoorlijk druk in de nieuwe klaslokalen tijdens de opendeurdag van zondag. De bezoekers vergaapten zich aan de zogenaamde digitale smartboards in deze klaslokalen, meestal gedemonstreerd door een leerkracht met de spontane hulp van de kinderen. Gedaan dus met krijt en bordveger in die klassen.

“Sinds de aanvraag voor de nieuwbouw zijn we er ongeveer 10 jaar mee bezig geweest, maar nu is alles volledig afgewerkt,” zegt directeur Johan Vanhoyland.

Muzokeet

Maar de school zit niet stil en denkt al aan enkele volgende ‘bouwprojecten’. De speelplaats wordt vernieuwd en er komt een zogenaamde Muzokeet. “Dat zijn twee ‘containergebouwen’ met een hydraulisch systeem. Ze kunnen aan de ene kant snel omgebouwd worden tot een podium. En aan de andere kant komt er een snoezelruimte voor de kinderen,” weet Inge Schops, voorzitter van de ouderraad. “Het startkapitaal hiervoor hebben we al binnen. We wonnen namelijk 5.000 euro via het blad Klasse.”

Willy VANDAEL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio