Ter Kommen viert met cultuur

Voor de viering van 30 jaar gemeenschapscentrum Ter Kommen in Hoeselt werden afgelopen weekend ambiancefuiven met optredens georganiseerd. Vrijdagavond was er feest in cafétaria C@fé.comm en zaterdagavond in de schouwburgzaal zelf. Het ernstige cultuurwerk was voor zondagnamiddag met een cultuurmarkt.

De cultuurzoeker kon gisteren 15 verschillende groepen en artiesten aan het werk zien en tegelijkertijd alle lokalen van de socioculturele infrastructuur ontdekken. Er waren optredens van de Koninklijke Harmonie Alt-Hoeselt, de jeugdharmonie dubbel forte van harmonie Sint-Cecilia, de seniorenvolksdansgroep van OKRA Hoeselt-centrum en acteurs Harry Plessers, Bea Vangertruyden en Joke Hellemans van het Hoeselts Toneel Gezelschap.

Gastoptredens waren er onder meer van Kindertheater Picalili en de wijfelende messengooier van circus- en kermistheater cirque de La Lune. De cultuurmarkt sloot af met een kleinkunstoptreden van Eva De Roovere. De grote massa bleef uit, maar de aanwezigen genoten des te meer.

Fred PEETERS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio