Achilles Bocholt blijft ongeslagen

In eerste nationale werd vorig weekend de derde speeldag afgewerkt. Initia Hasselt liet tegen nieuwkomer Eupen de eerste zege van het seizoen optekenen. Regerend landskampioen en bekerwinnaar Tongeren behaalde een logische zege tegen Waasmunster.

De topper van de derde speeldag werd zaterdag in Lommel afgewerkt. De nog ongeslagen fusieploeg Neerpelt-Lommel had tot tien minuten voor inrukken uitzicht op de zege tegen Bocholt. Dan sloegen Bart Lenders en Tom Wismans genadeloos toe. Bocholt pakte zijn derde zege op rij en blijft samen met Atomix zonder puntenverlies de rangschikking aanvoeren. Bocholt verdedigt zaterdag aanstaande die eerste plaats in eigen hal tegen Tongeren.

In tweede nationale gingen HB Sint-Truiden en Houthalen tegen respektievelijk Beyne en Jemeppe nipt onderuit. Nieuwkomer Arena Hechtel zorgde voor de verrassing van de speeldag door Olse Merksem te vloeren.

In derde klasse springt de riante zege van Meeuwen tegen Malmedy in het oog. De derby tussen Neerpelt en Kortessem leverde een ruime zege op voor Sporting.

Bij de vrouwen noteerden we overwinningen voor Meeuwen en HB Sint-Truiden. Initia Hasselt nam in het slotkwartier de maat van Bocholt. De comfortabele zege van Turnhout tegen Antwerpen mag op zijn minst verrassend genoemd worden.

Ivo KWANTEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio