Koninklijke bloemen

Het was afgelopen weekend royaal genieten in Alden Biesen. Daar vond de 14de editie van de Bloemschikhappening plaats.

Drie dagen lang konden enkele duizenden bezoekers de top van de Belgische en internationale bloembinders aan het werk zien. En die overtroffen zichzelf.

Het werd een ‘royal edition’. De organisatoren namen de bezoekers mee naar de florale glitter en glamour van internationale koningshuizen. Koningin Paola en prinses Mathilde fungeerden daarbij als inspiratiebron. Zelfs de kleine Fiat cinquecento van Paola kreeg een rolletje toebedeeld (zie foto).

Bloembinders-hofleveranciers van wereldwijd zorgden voor prachtige bloemencreaties met royale bloemenvariëteiten. Er waren zelfs organische kroonjuwelen die in de grachten ronddobberden. Stef Adriaensen toverde de binnenkoer van het waterkasteel om in een klein paleis van Versailles met een koninklijke entrée. Stefan Van Berlo liet de bezoekers smullen van een unieke modeshow van koninklijke bruidsjurken en aangepast bruidswerk. En Daniël Ost kleurde de vertrekken van de landcommandeur.

Het event opende traditiegetrouw met de hoedjesdag. Die stond dit jaar helemaal in het teken van ’the royal Ascot’. En dat zorgde meer dan ooit voor heel wat bekijks. De happening sluit vanavond de deuren.

Erwin SMEYERS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio