Vanavond volksvergadering over toekomst Kiezelgroeve

MC Maasland heeft nog een sprankeltje hoop om motorcrossterrein De Kiezelgroeve van de dood te redden. “MC Maasland bevindt zich op intensieve zorgen maar ademt nog’, zegt secretaris Laurent Delbroek. Vanavond om 19 uur houdt de club voor alle geïnteresseerden een volksvergadering in de Kiezelgroeve in Neeroeteren.

Afgelopen week schorste minister van Leefmilieu Schauvliege totaal onverwacht de milieuvergunning. “Ik heb contact gehad met Marino Keulen en met onze advocaat”, aldus Delbroek. “We gaan minister Schauvliege met een petitie proberen te overtuigen om haar besluit te schrappen en te wachten op de beslissing van de Raad van State. Het kan gebeuren dat iemand een bepaalde beslissing neemt omdat hij/zij niet correct geïnformeerd werd. In het verleden zijn er nog besluiten herzien. Dit is onze laatste strohalm.”

MC Maasland heeft zwarte vlaggen laten maken die in de buurt opgehangen worden. “We willen de zaak in de actualiteit houden en bewijzen dat we tot op het bot gaan om onze kansen te verdedigen.”

JuS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio