Charleroi klopt Racing Genk: 1-2

Racing Genk leek vrijdagavond niet verder te zullen komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi. Een treffer van de net ingevallen Mujangi Bia ontnam de Limburgers in de slotfase zelfs dat ene puntje. Het blijft wachten op de eerste thuiszege in de Cristal Arena in een half jaar tijd.

wverhaert

In de eerste wedstrijd van de zevende speeldag van de Jupiler Pro League ontving Racing Genk Charleroi. De voorbije twee jaar won Genk nog telkens met 1-0.

Vrijdagavond was het de thuisploeg die het openingsdoelpunt maakte. De bal belandde op het half uur na een mislukte penalty voor de voeten van Töszer, die de 1-0 binnenknalde.

Mujangi Bia

Slechts tien minuten later scoorde Christ de gelijkmaker. In de 89e minuut legde Mujangi Bia, die nog maar net op het veld stond, de wedstrijd in een beslissende plooi: 1-2.

Scheidsrechter: Hamer (Lux). RACING GENK: Verhulst, Hubert (62' Toth), Joneleit, Anele, Daeseleire, Tiago, Töszer, Pudil (79' Huysegems), Buffel, Barda (62' Camus), Koïta. CHARLEROI: Chabbert, Chakouri, Kéré, Brillault (39' Habibou), Franquart, Christ (81' Mujangi Bia), Guédioura, Kagé (72' Cordaro), Oulmers, Orlando, Théréau. Doelpunten: 30' Töszer 1-0, 40' Christ 1-1, 89' Mujangi Bia 1-2.