Het weer voor zaterdag 19 september

Zaterdagvoormiddag is er veel ruimte voor de zon. Namiddag ontstaan er stapelwolken die hier en daar kunnen doorgroeien tot een bui. De temperaturen doen het zeer goed, we komen op de meeste plaatsen in Limburg boven de 25°C uit. Er zal bovendien weinig wind staan waardoor het voor het gevoel ook echt warm zal zijn.

rweytjens_fr

Zondag kan er op verschillende plaatsen eerst nevel of mist voorkomen. Daarna krijgen we opnieuw een zonnige voormiddag. Namiddag groeien er stapelwolken kunnen er opnieuw buien ontstaan. Er is daarbij zelfs kans op onweer. De temperaturen lopen op naar zo'n 24 of 25°C. De wind stelt nauwelijks iets voor wat echter wel betekent dat eventuele buien lang boven eenzelfde regio kunnen blijven hangen.

Maandag zet de temperatuur een stapje terug en halen we nog hooguit 22°C. Het wordt een wisselend bewolkte dag en verspreid over onze provincie kunnen er een aantal buien vallen. Naar de avond toeneemt de buienkans af. Er waait opnieuw nauwelijks wind.

Dinsdag blijft het droog met brede opklaringen. In de ochtend ligt de temperatuur in de buurt van 13°C en namiddag bereiken we zo'n 22 of 23°C. De wind waait meestal zwak uit zuidwestelijke richting.

Vanaf woensdag wordt het koeler met maxima meestal net beneden 20°C en frisse nachten. Het blijft wel overwegend droog.

Ruben Weytjens

Niet te missen