Duo sluit minderjarig meisje uit Beveren op in appartement

Twee mannen lokten een minderjarig meisje uit Beveren naar een appartement in Mechelen. Daar werd ze opgesloten en geslagen. Het slachtoffer wist zichzelf na enkele uren te bevrijden. De twee Mechelaars werden opgepakt.

wverhaert

Het meisje leerde het duo, een 18-jarige allochtoon en een 32-jarige autochtoon uit Mechelen, kennen via de chat van muziekzender TMF. Ze spraken af in een appartement in de Mechelse Veluwestraat.

Eens het meisje de woning betrad, werd de deur op slot gedaan. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in het appartement. Het minderjarige slachtoffer werd volgens het parket niet seksueel benaderd, maar kreeg wel enkele rake klappen.

Ontsnapping

Na een paar uur bemachtigde het meisje de sleutel en sloeg ze op de vlucht. De minderjarige zocht hulp bij omwonenden, die onmiddellijk de politie verwittigden.

"Twee verdachten werden gevat nadat ze zich plichtig maakten aan wederrechtelijke en willekeurig vrijheidsberoving van een minderjarig meisje", bevestigt de lokale politie. "De allochtone man maakte zich tevens plichtig aan opzettelijke slagen en verwondingen."

Meer over Beveren-Waas