Bruyneel weg bij Astana door komst Vinokoerov

Johan Bruyneel heeft eindelijk uitgelegd waarom hij Lance Armstrong volgt naar RadioShack en dus Astana op het einde van het seizoen verlaat. Alles heeft te maken met de terugkeer van Alexander Vinokoerov.

kscherpenberg

Zijn vertrek bij de succesformatie is dus niet te wijten aan de financiële problemen en de vertroebelde relatie tussen Alberto Contador en zijn poulain Lance Armstrong.

Bloeddoping

"De persconferentie van Alexander Vinokoerov voor de Tour was voor mij de bekende druppel. Hij eiste min of meer dat ik moest opstappen wanneer ik hem niet tot de ploeg zou toelaten. Bij mijn aantreden had ik juist duidelijk gesteld dat ik hem niet in de ploeg hoefde op te nemen. Het is allemaal anders verlopen. Vinokoerov is inmiddels bij de ploeg en dat is dus dé reden waarom ik vertrek."

"Een van de condities die de UCI heeft gesteld, is dat er een geloofwaardig management moet komen. Dat is de eerste stap die gezet moet worden. Als Vinokourov denkt dat hij de ploeg kan overnemen, dan moeten ze het zo maar doen. Ik ben blij dat ik er op 1 januari 2010 niets meer mee te maken heb. Eerlijk, ik ben het gevecht met sommige Kazachen beu", trapt de ex-renner nog na.

Vinokoerov was lange tijd geschorst nadat hij in de Ronde van Frankrijk betrapt werd op het gebruik van bloeddoping.

Meer over Johan Bruyneel