Vrij goede augustus voor luchthaven Zaventem

De luchthaven van Zaventem verwerkte in augustus 1.741.400 passagiers. Dat zijn er maar 4,4% minder dan in dezelfde maand van 2008. Meteen de kleinste daling van het afgelopen jaar, al was augustus vorig jaar geen hoogvlieger.

jvangeyte

Vooral het langeafstandsverkeer deed het goed. Dit zorgde voor een gedeeltelijke compensatie van het lagere aantal vakantiegangers. Door het mooie zomerweer namen veel mensen vakantie in eigen land.

Het aantal landingen en vertrekken van vliegtuigen kwam in augustus uit op 19.600. Dat is 5,4% minder dan vorig jaar.

Een combinatie van beide gegevens duidt op een betere bezetting.

Sinds begin dit jaar verwerkte de luchthaven van Zaventem nu al 11,499 miljoen mensen. Vorig jaar waren het er 12.758 miljoen. Cumulatief is dit nog steeds een daling met 9,9%.

JVG

Over Brussels Airport Brussels Airport is met ruim 18,5 miljoen passagiers en 661.100 ton cargo per jaar één van de belangrijkste luchthavens van Europa. Brussels Airport verbindt de Europese hoofdstad met 200 rechtstreekse bestemmingen, die uitgevoerd worden door 100 luchtvaartmaatschappijen: 80 passagiersairlines en 20 volvrachtmaatschappijen. Brussels Airport stelt zich tot doel de meest efficiënte, meest hartelijke en meest Europese luchthaven van Europa te zijn, komt tegemoet aan de specifieke noden van zakenreizigers, maar biedt ook de grootste keuze aan lage tarievenbestemmingen vanuit België. De luchthaven wordt uitgebaat door The Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25 procent) en een consortium van investeerders, dat geleid wordt door de Australische groep Macquarie Airports (75 procent). Op Brussels Airport zijn meer dan 260 bedrijven en diensten actief, goed voor bijna 21.000 jobs.