Politie hoopt airbagbende te klissen bij nachtelijke controles

De politiediensten van het gerechtelijk arrondissement Tongeren hebben de voorbije nacht een grootscheepse actie gehouden tegen nachtelijke inbraken en rondtrekkende dadergroeperingen.

ksleurs

Binnenlandminister Annemie Turtelboom woonde de controles op drie plaatsen bij. Dat was het geval op de E313 in Millen waar alle voertuigen die richting Luik reden vanaf 20 uur tot 3 uur aan een grondige controle werden onderworpen. De tweede plaats die de minister bezocht was Veldwezelt.

Rond halftwaalf maakte zij haar opwachting op de Weg naar As in Opglabbeek. “Het is de eerste keer dat zij als minister van Binnenlandse Zaken dergelijke politie-acties bijwoont”, aldus haar woordvoerder Rolf Falter. “In het grensgebied heb je voornamelijk de problematiek van het drugstoerisme en de rondtrekkende dadergroeperingen, zeker de Oost-Europese bendes die het de jongste weken en maanden op airbags uit Opels gemunt hebben. Het fenomeen van inbraken neemt vanaf deze periode van het jaar ook toe omdat het sneller donker wordt.”

De resultaten van de controles, die van Maaseik tot Voeren werden gehouden, worden vandaag pas bekendgemaakt. Bij de controles op de E313 werd gisteravond alvast een man ingerekend die door het Brusselse gerecht werd gezocht.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio