Koning Albert ging lening aan voor appartementen in Oostende

Koning Albert is een hypothecaire lening aangegaan voor de aankoop van de twee luxeappartementen in Oostende. Op die manier kan hij rekenen op een fiscaal voordeel. "Een goede belegging", aldus specialisten.

kscherpenberg

"Al wie geld heeft, wil ervoor zorgen dat het niet verloren gaat", aldus royaltywatcher Reinout Goddyn. En vastgoed blijkt nu eenmaal betrouwbaarder dan financiële beleggingen.

Privégeld

De lening toont ook aan dat het nieuwe optrekje betaald werd met privégeld. "Want aankopen met de Civiele Lijst zijn vrij van belastingen", aldus Matthijs. "Voor zijn privéaankopen moet hij wel belastingen betalen."

Royaltywatcher Reinout Goddyn is er zeker van dat de appartementen niet voor eigen gebruik zijn. "De ligging van het appartement (dicht bij de rosse buurt van Oostende) is dusdanig dat het niet beveiligd kan worden. Bovendien is er veel inkijk. Gebrek aan privacy was net een van de redenen waarom de koninklijke familie vele jaren geleden haar villa in Oostende van de hand deed."

Uiteindelijk zou onze vorst anderhalf miljoen euro hebben neergeteld voor twee boven elkaar liggende verdiepingen en drie ondergrondse garages.

Meer over Oostende