Gimv stopt 5 miljoen euro in Alfacam

De holding Gimv stopt het beursgenoteerde televisiebedrijf Alfacam uit Lint vijf miljoen euro vers geld toe. Dat gebeurt via het toekennen van een achtergestelde lening. Ook verwerft de investeerder het recht om in de toekomst aandelen bij te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs. Bovendien koopt de GIMV meteen ook een pakketje aandelen van Alfacam-stichter Fehervari over.

jvangeyte

Alfacam levert diensten aan tv-stations en productiehuizen. Zo stelt het studio's ter beschikking voor opnames. Of het doet zelf opnames van grote evenementen zoals Olympische Spelen, voetbalkampioenschappen en concerten. Daarnaast heeft Alfacam een eigen zender met Exqi, al zal het die grotendeels afstoten om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten.

Alfacam werd opgericht door Gabriel Fehervari. Samen met zijn echtgenote is hij nog steeds de belangrijkste aandeelhouder. Al verkoopt hij meteen een deeltje van zijn participatie aan de Gimv. Die ziet haar belang in Alfacam daardoor stijgen tot 4,9% Het echtpaar Fehervari-Stoop zal de opbrengst van de verkoop investeren in dochterbedrijf Exqi.

De Gimv is reeds sinds 1998 aandeelhouder van Alfacam. Topman Koen Dejonckheere: "De huidige investering toont aan dat bedrijven in verschillende groeifases steeds kunnen rekenen op de middelen en knowhow van Gimv."

JVG