Genk wil vanavond eerste thuiszege in half jaar boeken

Vanavond moet Genk de wei in tegen Charleroi. De laatste thuiszege van Genk dateert van 21 maart. 3-0 tegen Tubeke. De fans blijven in de Cristal Arena dus al zes maanden op hun honger zitten.

jrosquin

“Voor de wedstrijden in het vorige seizoen ben ik niet verantwoordelijk. Hoewel, toch een beetje”, verwijst coach Hein Vanhaezebrouck fijntjes naar de Kortrijkse zege (0-1, doelpunt Bakx) begin mei.

“Ach, ik heb niet de indruk dat die slechte thuisbalans in de hoofden van de spelers zit. Maar we moeten natuurlijk wel voorkomen dat het zo ver komt. Het is hoog tijd dat we beginnen te oogsten. De afstand met plaats zes bedraagt amper twee punten. Dat is overbrugbaar. Alleen is nu het moment gekomen om die brug over te steken. Anders komt er een dag dat die kloof niet meer te dichten valt.”

Jullie blijven wel moeilijk scoren? Zeven goals in zes matchen is te weinig voor Genk. Toch zie ik dat wij wekelijks progressie maken. Het zal er wel eens uitkomen.

Ook tegen een stugge, defensieve tegenstander? De indruk dat wij enkel gevaarlijk zijn als we ruimte krijgen, spreek ik tegen. In Brugge kregen we in de tweede helft wel degelijk veel vrijheid. Toch speelden we het niet goed uit. Omgekeerd creëerden we in de beginfase op de kleine ruimte kansen bij de vleet.

Charleroi kreeg in de voorbije weken een pak kaarten. Het is een “viriele” tegenstander. Dat is maar één aspect van hun voetbal. Het is ook een van de compleetste en stevigste ploegen uit eerste klasse. Wij gaan heel goed moeten zijn, als we de drie punten willen thuishouden. Als zij opnieuw heel agressief spelen, is het voor ons zaaks daar niet in mee te gaan. Want dan gaan wij ook kaarten pakken en zijn we zelf het slachtoffer.”

RCO

Vandaag 20.30 uur: RC Genk - Sp. Charleroi