Bilzense kelner geeft betalen van voorschot toe

De 37-jarige Bilzense kelner die in de gevangenis zit op verdenking van poging tot moord op zijn vrouw, geeft toe dat hij drie mannen 5.000 euro heeft gegeven. Volgens de ontvangers was dat geld bedoeld om zijn vrouw op te ruimen, de kelner is daar niet zo duidelijk over. De man verschijnt vandaag voor de raadkamer van Tongeren.

kscherpenberg

De kelner en de vrouw zijn betrokken in een zware echtscheiding waarbij hun zoontje van 4,5 jaar onder meer de inzet is. In de lopende procedure is het kind toegewezen aan de kelner die weer bij zijn ouders is gaan wonen. De vrouw, die bezoekrecht heeft, zou enige tijd geleden een paspoort voor het zoontje hebben aangevraagd om hem mee naar haar thuisland te nemen.

Videobeelden

Noch het parket van Tongeren noch de advocaat van de kelner wilden gisteren commentaar geven over het ‘delicate’ onderzoek dat zich nog maar in een pril stadium bevindt. Gisteren is wel bevestigd dat de vrouw eerder al klachten voor bedreigingen en mishandeling bij de politie heeft ingediend, zowel in 2007 als in 2008.

Vandaag beslist de Tongerse raadkamer of de kelner in de cel moet blijven. Er zouden videobeelden zijn van de geldoverdracht. Waarom één van de “huurmoordenaars” zondagavond de moordplannen is gaan opbiechten bij de vrouw die in Maasmechelen woont, is ook nog een raadsel.

NV