Grote schoonmaak op de Koolmijnlaan

Gisteren heerste er langs de Koolmijnlaan een ongewone drukte. Auto’s konden tijdelijk niet parkeren en praktisch iedereen had een schoonmaakborstel in de hand. In aanloop naar de braderie eind september kreeg de drukke winkelstraat een grote schoonmaakbeurt.

“Van 24 tot en met 28 september viert winkelcentrum Cité zijn 57ste Braderie”, aldus Jos Put, consulent Buurtzaken van vzw Stebo.

“Dat valt samen met het Suikerfeest (einde van de ramadan), dat zondagavond 20 september begint. Daarom werd er op en rond de Koolmijnlaan een grote opruimactie georganiseerd. Het gemeentebestuur, vzw Alternatief en Winkelcentrum Cité hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. Verschillende ploegen kwamen ter plaatse om met bladzuigers, borstelwagens en kolkenzuigers de straten, parkeerplaatsen en fietspaden een grondige beurt te geven. Om grondig en snel te kunnen werken was er tijdelijk een volledig parkeerverbod. Alle bewoners en handelaars werden opgeroepen hun eigen pand en stoep onder handen te nemen.”

BeHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio