Toeristische voorzieningen in Kanne

In de Riemstse deelgemeente Kanne komen er rond de nieuwe kanaalbrug volgend jaar heel wat toeristische voorzieningen bij. Belangrijk vooral zijn de 50 nieuwe parkeerplaatsen want jaarlijks wordt het toeristische dorpje bezocht door tienduizenden wandelaars en toeristen.

De gronden waarop de inrichting is gepland zijn eigendom van Scheepvaart NV, die volgens de overeenkomst een jaarlijkse basisretributie krijgt van 3,396 euro, gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen. Omdat de gemeente grote investeringen plant, verleent De Scheepvaart vrijstelling van retributie voor de eerste drie jaar vanaf de start van de inrichtingswerken. Naast de nieuwe parking die zal worden gecombineerd met het parkeerplan voor Kanne, komen er ook faciliteiten voor fietsers en wandelaars, picknickplaatsen, zelfs een speeltuin en de restruimte krijgt een natuurfunctie.

De uitwerking van dat project zal 24 miljoen euro kosten. Voor de uitwerking van het parkeerplan denkt het gemeentebestuur aan bewonerskaarten.

Er wordt een onteigeningsprocedure ingesteld voor het innemingsplan Collector Millerbeek. Het gaat om een 20-tal percelen landbouwgrond van zeven eigenaars met wie geen akkoord kon worden bereikt. Er werd al 35.000 euro uitbetaald aan 130 eigenaars die gronden afstonden. VM

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio