Geen nieuwe sporthal tegen september 2010

Tegen de streefdatum van september 2010 staat in Herk-de-Stad geen nieuwe sporthal. Dat heeft het schepencollege laten weten op de gemeenteraad. De sportverenigingen van Herk-de-Stad smeken al jaren om een nieuwe sporthal, omdat de huidige aan de Manestraat in Schulen al meer dan dertig jaar oud is.

Er zijn nog twee kandidaten voor de bouw: Pellikaanbouw (met Libosgroep/DBV als ontwerper en Karteria in Diest als uitbater) en Cordeel (met A2O als ontwerper en Laco België als uitbater). De stad moet nu een keuze maken. Het verplichte luik omvat een sporthal met een nuttige speeloppervlakte van 52 x 32 x 9 m en daarbij uitrusting, berging, kleedkamers en technische ruimten en een polyvalente zaal van 28 x 14 x 9 m, opdeelbaar in twee delen met een aparte berging en voorts andere lokalen zoals toegang, sanitaire voorzieningen, EHBO-lokaal trappen, een lift, technische ruimten, een eetzaal van 300 m² die gescheiden wordt van de cafetaria, maar toch samen te gebruiken is.

Het privéluik is een commercieel gedeelte van 1.500 m², dat de privépartner vrij mag invullen: zwembad, fitness,... Bij het complex wordt een parkeerterrein voor 120 auto’s aangelegd.

“De toewijzing van de kandidaat komt pas in november op de gemeenteraad”, zegt burgemeester Paul Buekers. “Wij beseffen dat de openingsdatum van september 2010 niet haalbaar is.” Herk-de-Stad besteedt maximaal 3,750 miljoen euro aan het project.

LW


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio