Acht maanden wachten op verwarmingspremie van 105 euro

Wie een forfaitaire verwarmingspremie van 105 euro heeft aangevraagd, zal wellicht zeven tot acht maanden moeten wachten op de uitbetaling. Dat komt omdat de betrokken dienst overspoeld wordt met aanvragen. De beloofde wachttijd bedroeg maar vier maanden.

jvangeyte

Gezinnen die hun huis verwarmen met aardgas, elektriciteit, huisbrandolie en een netto-inkomen hebben dat niet groter is dan 26.520 euro hebben recht op een eenmalige premie van 105 euro. Ze kan hier worden aangevraagd. Voorwaarde is wel dat men niet geniet van een sociaal tarief of van een toelage van een toelage via het Sociaal Verzekeringsfonds.

De bedoeling was de vergoeding binnen de vier maanden na de aanvraag uit te betalen. Maar de dienst is onderbemand. Een twintigtal mensen staat in voor de aanvragen uit heel België. En als er een sportdag is, daalt dit zelfs tot een vijftal. Gelukkig is nu de vakantie achter de rug zodat er opnieuw op gewone getalsterkte kan worden gewerkt. Intussen wordt de dienst wel overstelpt met telefoontjes. Wat voor bijkomende vertraging kan zorgen. De wachttijd is nu opgelopen tot zeven à acht maanden.

Johan VAN GEYTE