Minachting voor Wickmayer levert interviewster 'boe'-geroep op

We mogen tegenwoordig dan wel potten breken in het vrouwentennis, toch wordt België nog steeds niet naar waarde geschat als sportland. Dat blijkt uit een interview dat ex-tennisspeelster Pam Shriver had met de Deense halve finaliste op de US Open Caroline Wozniacki.

jrosquin

Shriver interviewde Wozniacki voor sportzender ESPN vlak na haar zege in de kwartfinale tegen Melanie Oudin. Weinig subtiel merkte Shriver op dat als Wozniacki hier al zo vlot won, ze absoluut niets te vrezen heeft in haar halve finale tegen onze Yanina Wickmayer.

Ahoert

"Je bent na deze overwinning tegen Oudin torenhoog favoriet voor de finale, want je speelt in de halve finale tegen... (pauzeert even om dan op hooghartig toontje en met bijhorend draaien van de ogen) Wickmayer uit België", aldus Shriver die op die manier haar minachting liet blijken voor zowel Wickmayer als onze hele natie.

Blijkbaar waren de meer dan 20.000 Amerikaanse tennisliefhebbers in het Arthur Ashe-stadion België en Wickmayer heel wat beter gezind, want zij trakteerden het ex-nummer drie van de wereld op 'ahoert'geroep. Nog was Shriver zich echter van geen kwaad bewust, want ze vroeg zich luidop af: "Heb ik dan iets verkeerds gezegd?"

Bekijk het fragment via YouTube: