Klas Ingesson: "De vele steun doet me enorm deugd"

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat gewezen profvoetballer Klas Ingesson aan leukemie leed. De Zweed, die ooit nog uitkwam voor KV Mechelen, spreekt voor het eerst openhartig over de keiharde diagnose.

kscherpenberg

“Momenteel gaat het goed met mij en wacht ik op het resultaat van de stamceltransplantatie die ik in juli onderging”, aldus Ingesson.

“Ik ben heel dankbaar voor alle steun die ik gekregen heb", gaat hij verder in Nyheter 24. "Ik vind het moeilijk om te omschrijven wat het die steun voor mij betekend heeft maar het deed me enorm goed en dankzij die steun van zoveel mensen heb ik mijn goed humeur kunnen bewaren."

WK 1994

"Dat is belangrijk tijdens het herstelproces, dat je positief ingesteld bent. Het doet enorm deugd om te weten dat zoveel mensen mij steunen”, besluit Ingesson.

Op de sociale netwerksite Facebook ontstond een tijdje geleden een pagina voor steunbetuigingen. De groep telt nu al ongeveer 30.000 leden.

Ingesson is intussen 41 jaar oud. Hij had een belangrijk aandeel in de derde plaats van Zweden op het WK van 1994 in de Verenigde Staten.

Archieffoto