Del Potro naar halve finale op US Open

Juan Martin Del Potro (ATP 6) is als derde man geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Argentijn versloeg de Kroaat Marin Cilic (ATP 16) in vier sets (4-6, 6-3, 6-2, 6-1). In de halve finale komt Del Potro mogelijk uit tegen Rafael Nadal.

jrosquin

Cilic begon aan de wedstrijd als underdog, maar dat was er niet aan te zien in de eerste set. De Kroaat zette de Argentijn goed onder druk en sloot de set winnend af.

Daarna volgde een heel ander beeld. De Potro won 17 van de laatste 20 games en maakte dan ook snel komaf met Cilic. De krachtige winners van De Potro en de stevige opslagen maakten het verschil.

Nadal set voor tegen Gonzales

Del Potro behaalde zo zijn tweede halve finale plaats ooit op een grandslamtornooi. Daarin speelt hij tegen de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal (ATP 3) en Fernando Gonzales (ATP 11).

Die wedstrijd werd vannacht stilgelegd door het regenweer. Nadal leidde met 7-6 (7/4), 6-6 (3/2). Vandaag zal de wedstrijd worden hervat. Nadal had tijdens de wedstrijden last van de buikspieren en moest verzorgd worden.