Klopjacht naar nepdokter -en verpleegster die horrortelefoons plegen

De omgeving van Kortrijk wordt al enkele dagen geteisterd door ziekelijke neptelefoons waarin een man en vrouw mensen verkeerdelijk inlichten dat een familielid is overleden in het AZ Groeninge in Kortrijk.

jrosquin

Afgelopen week zouden de man en de vrouw, die zich voordoen als dokter en verpleegster, al zeker zes families 'slecht nieuws' hebben gebracht. In totaal zouden er al minstens tien van zulke telefoons zijn gepleegd. Het allereerste wansmakelijke telefoontje dateert al van december 2008.

Alle mensen die slecht nieuws te horen kregen wonen in de regio Avelgem. Het Kortrijkse gerecht wil snel een halt toeroepen aan de 'horrortelefoontjes' en heeft een klopjacht gestart naar het duo. Het koppel zou erg doordacht te werk gaan en sommige mensen worden zelfs 45 minuten lang aan de lijn gehouden en sommige slachtoffers waren lange tijd de wanhoop nabij.

Intern onderzoek

Het is de speurders nog niet gelukt om de bellers te traceren. Alleszins bellen ze niet van op een vaste telefoon in het AZ Groeninge. Vermoedelijk gaat het om een mobiele telefoon met herlaadkaarten.

Het ziekenhuis voerde al een intern onderzoek uit, maar dat leverde niets op. Toch wordt er nog steeds aan gedacht dat de bellers betrokken zijn met het ziekenhuis, omdat ze goed op de hoogte zijn van de situatie van hun slachtoffers.