Het weer voor vrijdag 11 september

Vandaag krijgen we een afwisseling tussen brede zonnige perioden en wat wolkenvelden. Het blijft overal droog. Na een frisse start met minima rond 9°C halen we namiddag maxima rond 21°C. De wind waait meestal matig uit de noordoosthoek.

rweytjens_fr

Zaterdag blijft het droog maar er komt dan wel weer meer bewolking voor. Daardoor wordt het moeilijk om de 20°C te bereiken. Op vele plaatsen zullen we het moeten doen met maxima rond 18 of 19°C. De noordoostenwind zal het voor het gevoel ook wat frisser maken.

Zondag komt de wind meer uit het noorden en dus wordt er nog wat meer Noordzeevocht naar onze regio's getransporteerd. Veel wolken dus en af en toe kan er ook wat motregen vallen. De neerslag zal amper iets voorstellen en het grootste deel van de dag blijft het ook wel droog. Minima rond een frisse 7 of 8°C en maxima rond 18°C.

Maandag blijft het op de meeste plaatsen droog bij een afwisseling van wolkenvelden en enkele opklaringen. De minima schommelen rond 11°C en de middagtemperaturen lopen op tot een graad of 19.

Dinsdag wordt het licht wisselvallig met vooral in de namiddag kans op een aantal buien en maxima opnieuw in de buurt van 19°C.

Ruben Weytjens

Niet te missen