“Kleuters ondervinden geen hinder van bouwwerf”

Zoals bekend zullen in januari de zowat honderd kleuters van de school in de Onderwijslaan een voorlopig onderkomen krijgen in het oude PMS-gebouw aan het Sooi Willemsplein.

De gemeenteraad keurde de huurovereenkomst met overkoepelende vzw goed. De vzw heeft plannen voor de bouw van een campus in de Jaak Tassetstraat. De start kan nog enkele jaren duren, en ondertussen moet de huidige school wijken voor de uitbouw van het rusthuis. Het lege PMS-gebouw biedt een oplossing.

“De overeenkomst bepaalt dat het ons niets opbrengt, geen huurgeld voor het gebruik, maar dat het de gemeente ook niets mag kosten”, duidde burgemeester Drieskens (CD&V). De school staat in voor de nodige aanpassingswerken.

Vanuit de oppositie stelde Toon Valkenborgh (Open VLD) zich vragen bij de verhuizing. “Gaan de kinderen daar niet terecht komen tussen een bouwwerf van het Forté-project? Het lawaai is toch niet goed voor de concentratie, en op termijn ook niet gezond.”

Drieskens repliceerde dat de school ook alternatieven zoals het leegstaande ziekenhuis heeft afgewogen, maar zelf koos voor dit gebouw. “Wanneer de kinderen vanaf 1 januari erin trekken, zijn ook een groot deel van de graafwerken achter de rug. Er komt ook een ingang via de Onderwijslaan, zodat ze niet via de werf naar hun klasjes moeten.”

GVB

Meerderheid: CD&V/NV-A (14), sp.a (4)

Oppositie: Open Vld (5), VB (2)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio