“Nu ben ik zeker dat mijn huis goed geïsoleerd is”

Op de openingsdag van het Thermoloket in het stadhuis van Genk was het al meteen aanschuiven geblazen. Aan dat loket komen inwoners van Genk te weten hoe ze de thermische beelden van hun woning moeten interpreteren, en dus ook of en hoe ze die woningen het best isoleren.

De beelden zijn gemaakt in maart van dit jaar van alle gebouwen in Genk, vooral met de bedoeling woningen op te sporen die slecht geïsoleerd zijn. “Omdat die beelden juist geïnterpreteerd moeten worden, geven we de mensen een uitsnede van hun woning en laten we ze samen met onze medewerkers nagaan om welke reden een dak rood of niet rood kleurt”, zegt schepen van Leefmilieu Wim Dries. “Daarom hebben we een Thermoloket geopend.”

Chris Weyens is al meteen op de eerste dag advies gaan vragen aan de balie van het Thermoloket. “Blijkbaar is mijn huis goed geïsoleerd. Nu ja, het is maar een paar jaar geleden opgetrokken. En we hebben toen al goed geïnvesteerd in een goede isolatie. Maar ik wilde toch graag wat zekerheid. Daarom ben ik naar hier gekomen.”

Premies

Ook brandweerman Gerd Houben wilde wel eens weten of zijn woning voldoende geïsoleerd is. “Neen, het is niet meteen wat het moet zijn. Maar dat hadden we ook verwacht. We staan voor verbouwingswerken. Als die uitgevoerd worden, gaan we ons huis maximaal isoleren. Mij interesseerden vooral de premies die toegekend worden door de overheid en Infrax. En ik heb heel wat bijgeleerd.”

Het loket ligt langs het onthaal op de gelijkvloerse verdieping van het stadhuis en is nog toegankelijk tot eind oktober, vandaag, op 17 en op 24 september en op 8, 15, 22 en 29 oktober, telkens de hele dag. Het is ook open in de namiddagen op 10, 11 en 17 oktober. Daarnaast zijn er nog informatieavonden in de verschillende wijken, en zal ook het loket op bepaalde tijdstippen toegankelijk zijn in diezelfde wijken. De lijsten met data en uren staan op

.

Chris NELIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio