Flat onbewoonbaar na brand

Op de zolder van een appartementsgebouw op de Oude Luikerbaan is gisterenmiddag brand uitgebroken. Doordat de brandweer het dak moest weghalen om te blussen, is het appartement op de tweede verdieping voorlopig onbewoonbaar. De schade loopt op tot meer dan 25.000 euro.

“Ik was 10 minuutjes naar de winkel en net toen heeft mijn vrouw Malika een ontploffing gehoord op de zolder”, vertelt Mourad (30), bewoner van het appartement op de tweede verdieping. “Ze is met ons dochtertje van acht maanden, Soray, naar beneden gelopen en heeft de eigenaar, die op de benedenverdieping woont, verwittigd.”

De brandweer van Hasselt snelde ter plaatse en bluste op en onder het dak. “Mogelijk is een ontploffing van een televisietoestel op zolder de oorzaak van de brand”, zegt brandweerofficier Kerkhofs van het Hasseltse korps. “We hebben het dak moeten verwijderen om de brand volledig te kunnen blussen. Daarna heeft ons korps het dak ook weer dichtgemaakt. Het bovenste appartement is voorlopig onbewoonbaar, de andere twee hebben enkel rookschade opgelopen. De aangrenzende huizen liepen geen schade op.”

Eigenaar Justin Thijs (67) woont op het gelijkvloers: “In 1998 hadden we ook al een brand. Twee branden in een mensenleven, dat maakt niet iedereen mee. Gelukkig is er niemand gewond. Het koppel dat op de eerste verdieping woont, was op het moment van de brand niet thuis.”

Badje

Mourad en Malika wonen nog geen drie maanden in hun appartement. “Ik hoop dat we nu bij mijn schoonvader terechtkunnen”, zegt Mourad. Malika werd onmiddellijk opgevangen door begeleiders van rusthuis Zonnestraal, een straat verder. Net voor de brand vulde ze een badje voor haar dochtertje.

“De kans op brandstichting is klein, maar alle pistes worden onderzocht”, zegt hoofdinspecteur Maes van politie HaZoDi. Het parket van Hasselt stuurde het labo ter plaatse. De Oude Luikerbaan was een tijdlang afgesloten voor verkeer en het brandweerkorps was tot ‘s avonds bezig om het dak te dichten.

Eef COOLEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio