Manager neemt Kreapaint over

Het gespecialiseerde schilders- en decoratiebedrijf Kreapaint in Beringen is zopas overgenomen door Rob Vandezande, ook voordien al bedrijfsleider van Kreapaint. Hij koopt het bedrijf van Edgard Troonbeeckx en Cor Verbakel, die voorheen voor 80% eigenaar waren van Kreapaint.

Kreapaint is ontstaan uit de schildersafdeling van het voormalige bouwbedrijf Moeskops’ in Beringen. Moeskops’ werd in 2002 door Verbakel en Troonbeeckx verkocht aan de Nederlandse bouwgroep Heijmans. In 2004 werd werd de toenmalige schildersafdeling - die toen al onder leiding stond van Rob Vandezande - uit Moeskops’ gelicht en als apart bedrijf in de wereld gezet met toen 12 werknemers. Aandeelhouders waren op dat ogenblik Cor Verbakel, Edgard Troonbeeckx (elk 40%) en Rob Vandezande (20%).

Kreapaint is gespecialiseerd in decoratieve, creatieve schilderwerken en zachte vloeren (vinyl, tapijt). Vooral grote werven zijn een kolfje naar hun hand. Onder meer Accor, Different Hotels en het nieuwe gebouw van Cegeka en de provincie zijn klant bij Kreapaint.

In 2006 nam Kreapaint intrek in het nieuwe bedrijfsgebouw langs de E-313 in Beringen. De grond werd toen gekocht van Fabricom. In totaal werd 1,7 miljoen geïnvesteerd in het pand, dat tevens als visitekaartje dienst doet. Ondertussen telt het bedrijf al 50 werknemers, die vorig jaar samen een omzet van 3,2 miljoen euro haalden.

Overname

“Van bij het begin al was afgesproken dat Rob binnen een periode van vijf jaar de gelegenheid zou krijgen om het bedrijf helemaal over te kopen. Zover zijn we nu”, zeggen Troonbeeckx en Verbakel.

De deal is eind vorige maand afgesloten. De prijs van de transactie is niet bekendgemaakt. Verbakel en Troonbeeckx blijven ook niet als bestuurder, “maar wij zullen Rob indien nodig natuurlijk nog adviseren.”

Vandezande wil met Kreapaint alvast voort gaan op de ingeslagen weg. “Hoofdzaak is dat het een gezond en bloeiend bedrijf blijft. Het orderboekje is weer goed gevuld, na een dip dit voorjaar. We kunnen nog altijd extra schilders en vooral vloerders gebruiken. Tapijt- en vinylleggers dreigen zelfs helemaal uit te sterven”, zegt de nieuwe eigenaar, die gisteren 42 werd. “Een schitterend verjaardagsgeschenk”, glundert hij.

Vastgoed

Verbakel en Troonbeeckx gaan zich verder toeleggen op hun vastgoedbedrijven. De portefeuille bestaat momenteel uit gebouwen voor winkels, kantoren, banken en supermarkten. “Dit jaar verwachten we nog twee overnames te doen”, aldus nog Troonbeeckx. Verbakel en Troonbeeckx treden ook op als externe bestuurder in verschillende andere vennootschappen.

Dominiek CLAES


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio