KRC-directeur Erik Gerits vanaf juli schepen van Economie

Print
Genk - Erik Gerits, directeur organisatie van Racing Genk, wordt op 1 juli van komend jaar schepen van Economie, Evenementen en Toerisme in Genk. Dat raakte afgelopen weekend bekend.
Gerits vervangt dan huidig schepen van cultuur Vera Withofs. De verschuiving kadert in eerder gemaakte afspraken, los van de bevoegdheden.

Wim Dries, die op 18 december Jef Gabriels opvolgt als burgemeester, zegt in een reactie dat een deel van de bevoegdheden al toegekend zijn maar dat de besprekingen daarrond nog niet volledig zijn afgerond.

“We voorzien inderdaad dat Erik Economie, Toerisme en Evenementen krijgt. En ook dat Luc Dullers, die nu Evenementen doet, Wijkontwikkeling erbij krijgt.”
De bevoegdheid jeugd gaat naar Anniek Nagels die op 18 december de plaats van Wim Dries in neemt. Wat dat betekent voor Geert Swartenbroekx, de huidige schepen van Jeugd, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zal hij zich moeten ontfermen over enkele nog resterende bevoegdheden van Wim Dries. Die is momenteel verantwoordelijk voor Economie, Ruimtelijke Ordening, Informatie, Beleidsplanning en Communicatie, Woonbeleid, Grondzaken en Leefmilieu.

Op 1 januari 2011 wordt de stoelendans nog uitgebreider als schepen Jeannine Steyvers het toneel verlaat en opgevolgd wordt door Kathleen Partoens. Steyvers is bevoegd voor Burgerzaken. Maar of Partoens diezelfde bevoegdheden gaat overnemen, is nog niet duidelijk. CD&V/N-VA heeft een nipte absolute meerderheid in Genk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio