Nino Schurter verrassende winnaar op WK Mountainbike

Nino Schurter heeft het WK Mountainbike in Australië gewonnen. De jonge Zwitser verraste het publiek door de haast onklopbare Julien Absalon te verslaan. Sven Nys was de beste Belg met de 14e plaats.

jlenaerts

Neoprof Schurter hield goed stand op het droge en zanderige parcours van Canberra. In de slotronde demarreerde hij en de Fransman Absalon kon de kloof niet meer dichten. De 23-jarige Schurter werd vorig jaar nog wereldkampioen bij de beloften en wint nu ook al meteen in zijn eerste seizoen bij de profs.

"Ik heb dit jaar veel problemen gehad. Maar zo kunnen eindigen, is fantastisch. Dit is een droom die werkelijkheid is geworden", aldus de nieuwe wereldkampioen.

Belgen

De Belgen, vooral Sven Nys en Roel Paulissen, startten uitstekend op het parcours. Voor Nys, die als 42e startte, was een plaats in de top tien nog mogelijk. Halverwege de wedstrijd volgde hij in het spoor van Absalon, Hermida, Schurter en Vogel. Hij reed een uur voorop en was lange tijd zesde, maar moest het daarna kalmer aandoen. Hij eindigde als 14e. Roel Paulissen finishte als 16e nadat hij de hele wedstrijd tussen de 10e en de 20e plaats bengelde.

Voor Filip Meirhaeghe was het de laatste race uit zijn carrière. Hij beëindigde zijn geslaagd WK met een 19e plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer