Nieuwe schaakclub in Tongeren

Tongeren - De oudste stad heeft sinds kort opnieuw een eigen schaakclub. De vorige stierf zowat een kwarteeuw geleden een stille dood.
Wie zin heeft in een leuk verzetje, kan elke donderdag en zaterdag terecht in café De Ezel aan de Piepelpoel. Het idee komt van Hans Claes (52), onthaalbediende bij de gemeente.

Voorlopig is hij noodgedwongen voorzitter én secretaris: “Zodra er meerdere leden zijn, kan er overgegaan worden tot de verkiezing van een bestuur. Voor statuten moeten we eerst aangesloten zijn bij de schaakbond. Op dit moment telt onze club 13 spelende leden, ook twee dames. Ik heb flyers uitgedeeld in alle gemeentescholen, want we willen ook een actieve jeugdwerking opstarten.”

Hans is eerder toevallig in het schaakwereldje gerold: “Mijn vader was bankdirecteur. Hij had zich opgegeven voor een intern tornooi, maar kon helemaal niet schaken. Ik ben in zijn plaats gegaan en per toeval won ik vier van de vijf partijen. Ondertussen zijn we 20 jaar verder en ik doe het nog altijd even graag.”

“Zoals alle grote clubs, hebben ook wij een ondertitel. ‘De Schaakezels’, want we willen zeker niet stoeferig overkomen”, lacht hij. De jonge club denkt al vooruit. Volgend jaar willen ze aan competities deelnemen.

DiRo

Info: 012/23.97.42,
www.tongerseschaakclub2009.be of hansje01@skynet.be.
Er wordt geen lidgeld gevraagd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio