Daerden volgt Anthuenis op als coach bij Germinal Beerschot

Print
Jos Daerden (54) wordt de nieuwe coach van Germinal Beerschot. Hij volgt Aimé Anthuenis op die maandag werd ontslagen op het Kiel. De Limburger tekent er vandaag een contract voor één seizoen. Dat bevestigt Daerden aan onze redactie.

Daerden was in het verleden al aan de slag als trainer op het Kiel in de periode 2005-2006.

Na het seizoen 2005-2006 verkaste hij naar Oekraïne, waar hij eerst assistent-trainer en vervolgens hoofdtrainer werd bij Mettalurg Donetsk.

Eerder trainde Daerden onder meer Bergen, Genk, Lierse, Standard en Lommel. Sinds begin 2008 werkte hij niet meer als trainer bij een voetbalclub.

Play-offs

De vader van Club Brugge-voetballer Koen Daerden moet Germinal Beerschot uit een benarde situatie redden. De Ratten staan momenteel troosteloos op een veertiende plaats met drie punten. Toch wil Daerden de handdoek nog niet in de ring gooien.

"We gaan nog altijd voor een plaatsje bij de eerste zes en dus de bijbehorende play-offs", aldus een strijdlustige kersverse coach. "Het is niet de bedoeling om de doelstellingen van begin dit seizoen aan te passen na de zwakke competitiestart. De kloof is niet onoverbrugbaar."

Ervaring en vertrouwdheid gaven doorslag

Voorzitter Herman Kesters is tevreden met de snelle afhandeling van de aanwerving van Daerden. In diens voordeel spelen zijn ervaring en het feit dat hij bij Germinal Beerschot al heel wat spelers trainde zoals Daniel Cruz en Wim De Decker bij Genk. "De samenwerking met die spelers verliep toen erg goed", aldus Kesters.

Kesters kwam ook terug op het ontslag van Anthuenis. De voorzitter verdedigt het snelle doorsturen van zijn coach omdat de competitie maar 30 wedstrijden telt en er dus snel moest gehandeld worden om het seizoen te redden.