Clijsters tegen Flipkens in derde ronde US Open

Kim Clijsters versloeg de Française Marion Bartoli (WTA-14) woensdagavond op de US Open in drie sets: 5-7, 6-1 en 6-2. De 26-jarige Limburgse neemt het in de derde ronde op tegen Kirsten Flipkens.

wverhaert

Clijsters had het niet makkelijk in de eerste set. Haar forehand zat niet goed en de Française profiteerde daarvan en haalde de eerste set binnen. Nadat Clijsters het eerste spel van de tweede set had gewonnen, begon het tij te keren.

Het is inmiddels al de derde overwinning van Clijsters op Bartoli. In Cincinnati won ze nog met 6-4 en 6-3 van de 24-jarige Française.

"Uit dit duel haal ik veel mentale genoegdoening", zei Clijsters achteraf. "Ik was geconcentreerd en agressief en ben mijn uitgestippelde tactiek trouw gebleven."

"Zeker in de eerste set was Bartoli enorm gretig. Ze wilde me bij het begin van elke rally bij de keel grijpen en ik maakte fouten met mijn forehand. Daarna zocht ik de hoeken beter, wisselde ik meer af en liet ik Bartoli lopen."

Kirsten Flipkens

Kirsten Flipkens had zich eerder al geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Molse won verrassend gemakkelijk van de Spaanse Anabel Medina Garrigues met 6-1 en 6-3. Lees: Flipkens met bravoure naar derde ronde US Open

Vrijdag volgt een Belgisch duel in de derde ronde. Clijsters neemt het dan op tegen Flipper. "Kirsten had gezegd dat ze een vat bier zou trakteren als dit zou gebeuren. Ik geef er ook één, ergens na het seizoen. Dit wordt een speciale wedstrijd. Het is echt leuk met die goeie prestaties van Kirsten en Yanina Wickmayer."

Meer over Kim Clijsters