Het weer voor donderdag 3 september

Donderdagochtend vallen er eerst nog een aantal buien maar in de loop van de voormiddag nemen ze in aantal af en worden de drogere perioden steeds langer. Namiddag blijft het overwegend droog. Het frisser met maxima die op de meeste plaatsen voor het eerst sinds 10 juli net geen 20°C meer zullen bereiken in Limburg.

rweytjens_fr

Er waait bovendien een vrij krachtige tot soms krachtige zuidwestenwind.

In de nacht naar vrijdag wordt het opnieuw nat met regen en buien. Ook overdag blijft het zeer wisselvallig met stevige buien en het wordt niet warmer dan 17 of hooguit 18°C. Er staat dan nog steeds een stevige wind uit het zuidwesten. In het tweede deel van de namiddag wordt het stilaan overal droog.

Zaterdag kunnen er vooral over het noorden van de provincie eerst nog een aantal buien vallen. Hoe meer naar het zuiden hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft. In de loop van de dag wordt het dan overal droog met opklaringen vanaf het westen. De temperaturen doen het nog steeds niet zo goed met maxima die uitkomen in de buurt van 18°C. De wind waait vrij krachtig uit het westen.

Zondag zet de weersverbetering zich verder door. Het blijft droog en de temperaturen kunnen oplopen naar een graad of 20. De wind valt in de loop van de dag helemaal weg.

Maandag wordt het na het verdwijnen van het ochtendgrijs een aardige zomerdag met maxima in de buurt van 23°C en flinke zonnige perioden. De wind waait dan zwak tot matig uit meestal zuidelijke richting en valt 's avonds opnieuw weg.

Dinsdag blijft het mooi zomerweer en wordt het zelfs nog iets warmer.

Ruben Weytjens

Niet te missen