Doel 2020 naar rechtbank tegen uitzetting bewoners

Enkele dagen geleden liep het woonrecht af in het polderdorp Doel. Tientallen bewoners blijven zich echter verzetten en weigeren hun woningen te verlaten. De advocaten van actiecomité Doel 2020 stappen nu naar de rechtbank om de uitdrijving van de bewoners te verhinderen.

jrosquin

In afwachting van een definitief vonnis gaat advocaat Matthias Storme vrijdag aan de rechter van Dendermonde vragen om de uitzettingen voorlopig aan banden te leggen. Volgens Storme is Doel nog steeds woongebied en is een collectieve uitzetting illegaal.

Doel 2020 heeft inmiddels een dwangsom van 1,25 miljoen euro gevorderd bij de Maatschappij Linkerscheldeoever omdat het bedrijf het sloopverbod zou hebben geschonden.

Hersteld

Op bevel van de burgemeester van Beveren werden er vorige week immers een woning gesloopt. Volgens de burgemeester stonden die woningen op instorten. Doel 2020 stelt echter dat het huis had moeten hersteld worden.

Die dwangsom zal allicht niet betaald worden door de Maatschappij Linkerscheldeoever, maar ter compensatie wil Doel 2020 wel andere huizen in beslag nemen.