Tchité wil weer voor Rode Duivels spelen

Mémé Tchité heeft de hoop nog niet opgegeven om voor de Rode Duivels te kunnen spelen. De 25-jarige spits van de Spaanse club Santander hoopt dat de Belgische voetbalbond (KBVB) het kan gedaan krijgen dat de wereldvoetbalbond FIFA de sportieve nationaliteit van Tchité omzet van Rwandees naar Belg.

jrosquin

De ex-speler van Anderlecht en Standard werd eind 2008 al genaturaliseerd tot Belg, maar toen de Congolese Rwandees met Burundese roots zich voorbereidde op de Belgische wk-kwalificatiematch tegen Spanje in oktober van vorig jaar, toverde de FIFA plots een document boven waarop zou staan dat Tchité in 2004 had gekozen voor de Rwandese sportieve nationaliteit.

Handtekening vervalst

Volgens Tchité is de handtekening op het document echter vervalst door de Rwandese bond die de spits koste wat het kost in zijn nationaal team wilde hebben. Volgens Luc Misson, de advocaat van Tchité heeft een grafoloog trouwens bevestigd dat de handtekening inderdaad vervalst werd.

Tchité hoopt nu dat de Belgische voetbalbond zich wil inspannen om de FIFA te overtuigen dat de goalgetter voor de Rode Duivels mag uitkomen.