Hoe lang kan je je restjes bewaren?

Na een avondmaal blijven er al snel enkele kliekjes over. Inpakken en in de koelkast bewaren is dan de boodschap. Maar hoe lang kan je je restjes bewaren?

mgeysmans

Warm eten laat je best zo snel mogelijk afkoelen, des te langer blijven ze vers. Doe alles in een potje en zet dit een tijdje in een badje met koud water. Daarna afsluiten en meteen de koelkast in. Restjes mogen over het algemeen niet langer dan drie dagen in je koelkast bewaard blijven. Gerechten die een lange stooftijd hebben gehad mogen tot vier dagen bewaard blijven. Wanneer je je gerechten echter in de vriezer plaatst blijven ze gemiddeld een maand goed. Let er wel op dat je deze restjes slechts één keer mag opwarmen!

Wanneer je je kliekjes ontdooit doe je dit best nooit op kamertemperatuur. Zet je bevroren etensresten in de koelkast of in de magnetron. Zo voorkom je een snellere aangroei van bacteriën.

Niet te missen