Ivanovic meteen out op US Open: "Dit doet pijn"

Voor de Servische Ana Ivanovic (WTA-11) zit de US Open er na één wedstrijd alweer op. Ivanovic moest in de eerste ronde haar meerdere erkennen in Katerina Bondarenko. Het werd 6-2, 3-6, 6-7 (7/9). "Dit doet pijn", reageerde Ivanovic. "Ik ben er zeker van dat ik hier enkele nachten niet goed van zal slapen."

ikerremans

Ivanovic zette een opmerkelijke statistiek van 50 directe fouten neer. "Ik creëerde veel kansen voor mezelf, maar op de belangrijke momenten maakte ik fouten en mijn forehand liet me in de steek. Ik ben ontgoocheld in mezelf. Maar goed: ik zal het moeten aanvaarden en dit jaar zo snel mogelijk achter me laten. Ik moet er lessen uit trekken."

In 2008 won Ivanovic Roland Garros, maar sindsdien kwam ze niet meer verder dan de vierde ronde in een grandslam. "Ik weet wat er scheelt: mijn fysiek staat op één niveau, mijn hoofd op een ander en mijn spel op nog een ander. Die drie factoren moet ik een goed huwelijk laten aangaan."

"Eind dit jaar plan ik een langere rustperiode dan normaal. Voor het eerst in jaren zal ik eens echt vakantie nemen", aldus de Servische.