Het weer voor woensdag 2 september

Voormiddag blijft het overal droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. Namiddag kan er lokaal over het noorden een buitje vallen maar op de meeste plaatsen blijft het droog onder een wisselend bewolkte hemel. De temperaturen klimmen tot gemiddeld 21°C. In de Kempen wordt het nog een graadje warmer. Vanavond en komende nacht gaat het regenen.

Donderdag kunnen er eerst nog verspreid een paar buien vallen maar vanaf de middag blijft het waarschijnlijk overal droog met een aantal opklaringen. We zitten dan wel tussen vele buien in maar op dit moment lijken we daar dus aan te ontsnappen. Een kleine verschuiving wel roet in het eten kunnen gooien.

rweytjens_fr

Het wordt bovendien frisser met maxima die voor het eerst sinds 10 juli geen 20°C meer zullen bereiken in Limburg. Het wordt dan nog hooguit 18°C.

In de nacht naar vrijdag wordt het opnieuw nat met regen en buien. Ook overdag blijft het zeer wisselvallig met stevige buien en het wordt niet warmer dan 17 of hooguit 18°C. Er staat dan nog steeds een stevige wind uit het zuidwesten.

Zaterdag kunnen er vooral over het noorden van de provincie eerst nog een aantal buien vallen. Hoe meer naar het zuiden hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft. In de loop van de dag wordt het dan overal droog met opklaringen vanaf het westen. De temperaturen doen het nog steeds niet zo goed met maxima die uitkomen in de buurt van 18°C. De wind waait vrij krachtig uit het westen.

Zondag zet de weersverbetering zich verder door. Het blijft droog en de temperaturen kunnen oplopen naar een graad of 20. De wind valt in de loop van de dag helemaal weg.

Maandag wordt het na het verdwijnen van het ochtendgrijs een aardige zomerdag met maxima in de buurt van 25°C en flinke zonnige perioden. De wind waait dan zwak uit meestal zuidelijke richting.

Ruben Weytjens

Niet te missen