Voortaan parkeerschijf nodig in vijf handelscentra

Het stadsbestuur heeft een parkeerplan uitgewerkt voor de vijf handelscentra van Beringen. “We willen een zo niform mogelijk parkeerbeleid binnen elke kern”, zegt schepen Anne Cuypers.

“In elk van de vijf handeslcentra van Groot-Beringen komt er nu een blauwe zone bij. Er zal ook streng gecontroleerd worden op de parkeerduur en het foutparkeren.” In een blauwe zone kan je altijd maar een beperkte tijd parkeren, en is de parkeerschijf nodig.

In Beringen-centrum wordt de blauwe zone uitgebreid op de Hasseltsesteenweg en ingevoerd van de Koerselsesteenweg tot de Scheigoorstraat en op de parkeerzone aan de school in de Pieter Bruegelstraat. Voor de bewoners van het centrum zelf wordt wel parkeerruimte vrijgehouden. Elk gezin krijgt een bewonerskaart. Langparkeerders worden verwezen naar de randparkings zoals het busstation in de Koolmijnlaan, de parking aan het zwembad en aan de begraafplaats. Er zal effectief gecontroleerd worden op parkeerduur en foutparkeren.

* In Beverlo wordt de huidige blauwe zone behouden en uitgebreid met het begin van de Gaston Oomslaan en van de Laarbemdeweg. Om de hoge parkeerdruk in Beverlo-Dorp en het Burgemeester Heymansplein te ontlasten, wil men mensen overtuigen om de auto te stallen aan de kerk en de sporthal. Daarvoor wordt de nodige signalisatie aangebracht. Voor bezoekers van het OCMW en de Kardijk wordt parkeerruimte gereserveerd.

* Het grootste probleem in Beringen-Mijn is de zeer hoge parkeerdruk in de Stationsstraat met veel bermparkeren. Daar zal duidelijk afgebakend worden waar wel en niet een auto kan en staan. Dat zal ook gecontroleerd worden. In het voorste stuk van de Stationsstraat wordt een blauwe zone ingevoerd. Het parkeerterrein aan de Spoorwegstraat wordt geregulariseerd en geordend.

* In Koersel wordt van 9 tot 18 uur een blauwe zone ingevoerd in Koersel Dorp. Concreet gaat het om het deel vanaf de rotonde tot aan de academie en in de Pieter Vanhoudtstraat vanaf de rotonde tot aan de school.

* Om in Paal ruimte te reserveren voor kortparkeerders wordt een blauwe zone ingevoerd in de Pater Carremansstraat met begin Solferinostraat, in de Heldenlaan, op de Meldertsesteenweg tussen Paal-Dorp en de Heldenlaan en in Paal-Dorp. Wie de auto lang wil parkeren, kan terecht op het parkeerterreinen aan de Paalsesteenweg en aan de Diestersesteenweg. Om de parkeerdruk tijdens de zondagmarkt te ontlasten worden bezoekers verwezen naar de sporthal en de school in de Kloosterstraat.

“Voor deze maatregelen van kracht worden, volgt nog een infovergadering voor de inwoners”, besluit schepen Anne Cuypers.

Roger VANHOUDT


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio