"Heusden-Zolder is niet hét pedodorp van Vlaanderen"

Een rogatoire commissie trekt volgende week naar Nederland om ‘pedojager’ Chris Hölsken aan de tand te voelen. Die zette voor het eerst vier ‘verdachte’ Belgische pedoseksuelen op zijn website, naast veroordeelde pedofielen. Onder de veroordeelden ook vier uit Heusden- Zolder, wat Hölsken ertoe bracht de Limburgse gemeente ‘hét pedorp van Vlaanderen’ te noemen. “Dat kan ik niet dulden”, zegt burgemeester Sonja Claes (CD&V), die klacht indient tegen de man.

ssimons

“Ik kan niet dulden dat Heusden- Zolder een pedodorp wordt genoemd”, aldus een gegriefde Claes. “Ik heb contact opgenomen met de politie en de procureur en klacht ingediend. Ik laat ook uitzoeken wat we tegen die website in het algemeen en de beledigende taal in het bijzonder kunnen doen. Het parket verzekert mij dat de website geblokkeerd zal worden.”

Sonja Claes verantwoordt haar klacht: “Een samenleving moet niet toestaan dat iemand het recht in eigen handen neemt, ook al doet hij dat in de naam van de vrije meningsuiting en de strijd tegen kindermisbruik. De vier Heusdenaren die bij de veroordeelden op zijn site staan, hebben hun straf uitgezeten. Er moet streng worden opgetreden tegen pedoseksuelen, maar heel Heusden-Zolder bekladden, gaat een brug te ver.”

“Vijfde pedo”

“Een brug te ver?” reageert Chris Hölsken. “Zal ik je eens wat zeggen? Ik heb zopas nóg een tip gekregen over een vijfde pedo uit Heusden. Ik heb het onderzocht, en het klopt. Die man heeft altijd recht tegenover een basisschool gewoond, en hij woont daar nu nog. Dat hou je toch niet voor mogelijk? Ik vermoed dat daar een netwerk bestaat. Alles wat ik wil, is de ouders in dit pedodorp waarschuwen.”

Gunter WILLEKENS

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio